Byte av ekonomisk förvaltning och hantering av hyresavier

Ändrad den Thu, 14 Dec 2023 vid 01:34 PM

Från den 1 jan 2024 kommer vi byta vår ekonomiska förvaltning från HSB till Simpleko som är en del av Riksbyggen. För dig som hyresgäst innebär detta att du kommer få dina hyresavier från Simpleko från och med avin för jan 2024. Utskick av info och hyresavi kommer via Kivra eller normal post. För dig som inte har tillgång till Kivra eller ditt postfack under december kan logga in via Simpleko.se. Här kommer du hitta dina hyresavier framöver.

Informationsbrev till hyresgäster från Simpleko

---

Vi på Simpleko har fått förtroendet att vara stiftelsens ekonomiska förvaltare från och med 1 januari 2024. Det innebär att ni framöver löpande kommer få avier från oss.

OBS! Den som i dagsläget betalar sin avgift via autogiro behöver avsluta det och efter att första avin från Simpleko kommit, och man betalat den manuellt, kan man återigen koppla på autogiro mot bg.nr så fungerar autogiro vid nästa avisering.

Ni betalar till samma bg.nr som tidigare.

Du som hyresgäst kan enkelt logga in med BankId på din sida i Portalen, via www.simpleko.se. Där hittar du information om bostaden, du kan bl.a. se dina avier eller lägga ett ärende/-fråga till oss.

Hur du får din avi

Vi erbjuder dig följande aviseringsalternativ: per e-post, e-faktura, autogiro, post. Har du registrerat dig för den digitala brevlådan Kivra kommer du automatisk få dina avier där om du har valt ”alternativ post”. Du hittar de olika alternativen genom att logga in på Portalen där du också får mer information om hur du kan ändra aviseringsalternativ, eller om du vill kontakta vår kundtjänst. På din avi finns även tillfälliga inloggningsuppgifter (avinummer och lösenkod) om du föredrar att ändra aviseringen den vägen. portal.simpleko.se/avisering

Portalen

Portalen är tillgänglig via vår hemsida www.simpleko.se där du enkelt kan logga in med BankId. Har du inte BankId finns möjligheten att logga in på portal.simpleko.se/avisering med avinummer samt kod som du hittar på dina avier.
I Portalen kan du även lägga ett ärende/-fråga till oss rörande hyresavier m.m.

Kontakta oss

Kontakta oss enkelt direkt med din fråga via Portalen, så återkopplar vi till dig via vår ärendehantering. Lägg din fråga under fliken ”Ärende” som du hittar när du är inloggad. Logga in på portal.simpleko.se/kundportal/login eller direkt från hemsidan.

E-post: info@simpleko.se
Telefon: 018-66 01 60 (måndag-fredag kl 9-15, lunchstängt kl 12-13)

Besök hemsidan: www.simpleko.se där ni också kan få svar på de vanligaste frågorna gällande ditt boende.

Med vänlig hälsning
Simpleko