Bredband - Internet - WiFi

Ändrad den Fri, 12 Feb 2021 vid 03:53 PM

Bredband - Internet - WiFi

Lommaborgen tillhandahåller tillgång till fast bredband i varje boende via nätverksuttaget. Bredbandet ingår i hyran och inga extra kostnader tillkommer. Varje hyresgäst måste registrera sig hos Bahnhof en första gång innan man får internetaccess, se nedan. Lommaborgen ansvarar för nätverket i fastigheterna men inte leverans och funktion av tjänster som förmedlas via Bahnhof. Alla frågor gällande leverans och funktion av gällande abonnemang ska skickas till Bahnhof.

Övriga tjänster och produkter som kan beställas är under hyresgästens eget ansvar och betalningsskyldighet.

Web: https://www.bahnhof.se
Tel: 010 - 510 00 00
E-post: kundservice@bahnhof.se

Kom igång via nätverksuttaget

1. Anslut din dator med en nätverkskabel till nätverksuttaget som är placerat i ditt hem.
  2. Kontrollera att nätverksinställningarna på din dator/router är satta på erhålla IP-adress via "DHCP Server".
  3. Starta datorn och öppna en webbläsare. Du kommer automatiskt till vår inloggningssida
    http://dhcp.bahnhof.se (Gör du inte det kan du skriva in adressen manuellt i adressfältet på din
    webbläsare)
  4. På sidan väljer du ”Jag vill registrera mig som ny kund” och följer instruktionerna. När du har
    registrerat dig kan du behöva starta om din utrustning (dator och eventuell router).
  5. När det är gjort ska du kunna surfa.

Hur får jag tillgång till WiFI?

Det är upp till varje hyresgäst att att införskaffa en egen router för eget WiFi. (Kan beställas via Bahnhof)
  1. Införskaffa en nätverkskabel
  2. Koppla in nätverkskabeln till nätverksporten på ditt boende
  3. Koppla in nätverkskabeln i din router
  4. Kontrollera att nätverksinställningarna på router är satta på erhålla IP-adress via "DHCP Server"
  5. Följ anvisningarna från bredbandsleverantör och manual till router.

Information från Bahnhof

Din lägenhet är kollektivt ansluten till Bahnhof och du får tillgång till internettjänsten 1000 Mbit/s. Med Bahnhof får du en stabil, snabb och integritetsmärkt anslutning. Integritetsmärkningen innebär att vi aktivt arbetar för att skydda våra kunders integritet. I tjänsten ingår det kostnadsfritt 6 st e-postkonton, en egen domän samt en hemsida. Du hanterar tjänsterna genom att logga in på dina kundsidor med det kundnummer och lösenord du hittar på kundspecifikationen som du får hemskickat till dig när du har aktiverat din tjänst.

Priser och uppgifter kan ändrats och uppdaterats vid beställning.
Fråga alltid efter aktuella priser och erbjudande.
Tjänster och produkter som beställs från Bahnhof är under hyresgästens eget ansvar och betalningsskyldighet.

Web: https://www.bahnhof.se
Tel: 010 - 510 00 00
E-post: kundservice@bahnhof.se

Tilläggstjänster från Bahnhof

Beställa router från Bahnhof:

Som kollektiv ansluten till Bahnhof har du möjlighet att köpa en router av oss, Tilgin HG2511 som både gör ditt bredband trådlöst och som dessutom - om du vill - kan användas för IP-telefoni. Routern sänder på både 2,4 och 5 GHz vilket möjliggör högre trådlös hastighet.

Pris för routern är: 995 kr. Kontakta vår kundservice för att beställa.

Beställa telefoni:

Du har möjlighet att beställa IP-telefoni från Bahnhof för 0 kr/mån i fast avgift. Du betalar bara för det du ringer för. Den trådlösa routern som du kan köpa från Bahnhof har en inbyggd telefonibox som måste användas för att telefonitjänsten ska fungera. För att ringa med IP-telefoni kopplar du bara in din vanliga hemtelefon i routern och sen ringer du som vanligt. Du har möjlighet att behålla ditt nuvarande nummer eller välja ett nytt. Vill du behålla ditt nuvarande nummer måste det porteras från din nuvarande leveran- tör till Bahnhof. Kontakta vår kundservice så hjälper de dig med porteringen.

Prislista telefoni:
Fast avgift: 0 kr/mån
Till alla geografiska riktnummer: 0,15 kr/min
Till alla mobilabonnemang: 1,49 kr/min
Öppningsavgift: 0,45 kr
Till andra Bahnhof telefonikunder: 0 kr/min
Portering av befintligt nummer: 199 kr (engångsavgift)

Beställa TV:

I samarbete med Sappa kan vi erbjuda tv-paket med kanaler från världens alla hörn. Du har även möjlig- het att ta del av C More och Viasats stora utbud. Du beställer genom att kontakta Sappa antingen via www. sappa.se eller via telefon: 0774 - 444 744. För att tv-tjänsten ska fungera behöver du använda vår router. Routern fungerar som en tjänstefördelare som ser till att säkerställa kvaliteten på tv-tjänsten. Du ansluter enkelt tv-boxen som du köper av Sappa med en kabel mellan routern och din tv sen är allt klart och du kan titta på tv.