I B- och D- huset är du välkommen att ta med dig ditt husdjur. 

Som djurägare vet du ju självklart att detta innebär ett ansvar, och speciellt i ett studentområde där så många människor lever tätt inpå varandra. Men för att alla ska veta vad som gäller har vi valt att förtydliga våra regler så att inga missförstånd uppstår:

För alla boende i B- och D- huset som väljer att ta med sitt husdjur så gäller följande:

• Ingen rastning av djur på tomten eller inomhus. Då vi är många som utnyttjar tomten på olika sätt, såväl vuxna som barn, så är det självklart att du rastar dina djur på annat håll. Om olyckan ändå skulle vara framme så plocka omedelbart upp efter djuret. Till tomten räknas även rabatterna. Släng bajspåsen i soptunnan.
• Djurfiltar och dylikt ska tvättas i avsedd tvättmaskin.
• Djur hålls under uppsikt såväl inne som ute.
Inga djur får vistas i A- eller C-huset, inklusive källare och tvätt stugan då det finns allergiker i huset.


För alla boende i B- huset gäller även:
• Köksmiljö och TV-rum ska vara husdjursfria.
• En extra korridorstädning i veckan ska utföras av djurägare till icke burdjur, efter ett cirkulerande schema. Städningen inkluderar om du bor på ovan våningen: sopning av golv i korridorer, kök, TV-rum. Om du bor på bottenplan så ska korridorer, kök, trappan upp samt entrén sopas.
• Alla djur trivs inte med att bli lämnade ensamma på studentrummet. Vet du med dig att husdjuret lider av detta bör du överväga en annan form av boende både för djurets och övriga boendes skull.

Du har privilegiet att få bo i ett husdjurshus. Om du upptäcker att du inte trivs med detta har du möjlighet att ställa dig i internkön till rum i A-huset. Givetvis gäller regeln att alla ska visa hänsyn till varandra då vi lever under samma tak. Vi hoppas att alla, både djurägare och icke djurägare respekterar reglerna så att stiftelsen även fortsättningsvis kan erbjuda studenter att ta med sig sina husdjur!