Ny fastighetsskötsel och höjd tomträttsavgäld

Ändrad den Wed, 24 Mar 2021 vid 05:41 PM

Styrelsen har fått sätta tänderna i flera utmaningar i början av detta år.

Nytt företag för fastighetsskötsel

Vårt tidigare anlitade företag för fastighetsskötsel sa upp sitt avtal i slutet av förra året och vi fick påbörja upphandling för ny fastighetsskötsel. Under tiden har vi anlitat fastighetsskötsel per timme vid akuta behov. Därav kan en del felanmälningar och uppdrag ha dragit ut på tiden. Offerter togs in från olika företag och styrelsen beslutade på mötet den 16 mars att vi anlitar Axcell för vår fastighetsskötsel från och med den 1 april 2021.

Höjning av tomträttsavgäld

Vi fick beslut från kommunstyrelsen i Lomma om förhöjt tomtarrende för stiftelsen. Beslutet om höjning på över 5000%, från 5000:-/år till 260 000:-/år fr o m 2022, togs på kommunstyrelsen den 17 februari.

Detta var första gången tomträttsavgälden höjdes på 50 (!) år. Vi sitter på den enda tomträtten i Lomma kommun och kommunen har ”glömt” att justera avgälden genom alla dessa år.

Styrelsen reagerade med att tillskriva kommunstyrelsen den 15 mars, om en omprövning av sitt beslut till att istället införa en successiv höjning under den första avgäldsperioden om tio år.

Detta nekade de till. Detta kommer dessvärre att påverka vår ekonomi och vår underhållsplanering samt innebära ytterligare hyreshöjning. Mer om detta får vi återkomma till.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Styrelsen här via supportcentret.

Hälsningar

Styrelsen