Brandskyddsföreskrifter

Ändrad den Wed, 22 Sep 2021 vid 05:12 PM

Gällande brandskyddsföreskrifter för boende i Stiftelsen Alnarp studentbostäder.

• Ansvar för att vara förtrogen med utrymningsplan, nödlägesrutiner och tillbudsrapportering.
  • Egenansvar – Hyresgäst har skyldighet att iaktta försiktighet när det gäller levande ljus, elektriska maskiner, grillning på gården, sophantering. Att inte röka inomhus och iaktta försiktighet om rökning sker utomhus i anslutning till boendet. Regelbundet kolla av brandvarnaren i sitt rum.
  • Förbud att sätta brandfunktioner ur spel genom att ställa upp branddörrar, koppla ur brandvarnare etc.

Handlingsplan vid nödläge:

1. RÄDDA - DIREKT HOTADE
  2. VARNA - ANDRA
  3. LARMA - SOS 112
  4. SLÄCK - OCH/ELLER STÄNG IN BRANDEN
  5. UTRYM - BYGGNADEN VIA NÄRMASTE SÄKRA VÄG
  6. MÖT UPP RÄDDNINGSTJÄNST - Kontakta någon i styrelsen (se anslagstavla)

Tillbudsrapportering till styrelsen vid:

• Personskador
  • Olyckor med brandfarlig vara
  • Brister i brandskydd eller utrymningssäkerhet
  • Brand